Sunday, December 3, 2017

Cara penyediaan Ahmad Green Tea Pure/ Teh Hijau

Assalamualaikum wbth. Mesti ada yang tanya, cara terbaik nak minum Green Tea ni kan? Eh, sebelum tu nak bagi tau sikit, mana nak beli? Klik sini yer>>> Shopee Malaysia.

Okay, ni sedikit petikan dan web Ahamad Tea London. Dalam Bahasa Inggeris, tapi saya tolong terjemahkan sikit ye.

Pilihan terbaik!!!

Water

The quality of water used has an impact on the quality of the tea. Always use freshly drawn water or filtered water. Heat water to the recommended temperature using an electric hot water heater or a stove top kettle. 

Air
Kualiti air mentah yang digunakan memberikan kesan terhadap kualiti teh yang dihasilkan. Sentiasa gunakan air yang mengalir (tapi jangan la guna air sungai direct) atau air yang ditapis. Panaskan air ke suhu yang disyorkan menggunakan pemanas air elektrik mahupun tenggek air cerek di dapur.

Temperature
Heat fresh water to just under a boil or to a temperature between 80-87°ะก. 

Suhu pemanasan
Panas air terus di bawah suhu didih (kurang 100°C) ataupun antara 80- 87°C

Infusion Time
Once the water reaches the appropriate temperature, it should be poured immediately over the teabag.Keep the teapot covered to retain heat. Time steeping carefully and infuse for 2-3 minutes. When the tea is done steeping, immediately remove the tea and lightly stir.

Masa Terinfusi (penyerapan)
Sebaik sahaja air mencapai suhu yang sesuai, air harus dituangkan dengan segera ke atas uncang teh.Pastikan bekas ditutup sempurna untuk mengekalkan haba panas. Rendamkan dengan berhati-hati dan biarkan selama 2 hingga 3 minit. Apabila teh sempurna rendaman, keluarkan uncan teh dan kacau sebentar.

Ok, dah siap penyediaan Ahamad Green Tea ni kan? Boleh minum dah. Rasa segar je. Okaylah, nak beli kat mana tadi? Meh order sini yer. Klik je>>> Shopee Malaysia.

Saturday, December 2, 2017

Ahmad Tea London Green Tea Pure/ Teh Hijau

Assalamualaikum wbth. Adoi, dah hujung 2017 dah. Baru nak update. Tak apa lah, nak buat macam mana, sibuk dengan kekangan kerja. Ok, tak nak cerita panjang. Cuma nak promosikan Green Tea ataupun Teh Hijau. Sekarang ni masing- masing sibuk cari Green Tea ni. Sebab banyak khasiatnya.

Ni lah Teh Hijau viral tu. Yang kalau amalkan boleh kurus, InsyaAllah (tak boleh overclaim ye). Teh Hijau Viral Ahmad Green Tea, semua orang tengah cari. Kedai biasa banyak yang tiada. Kalau ada pun Jasmine Green Tea. Teh Hijau diet ni. Minum kelat- kelat, kurangkan manis. Tak pahitlah. Mula- mula je.

Nak tahu khasiatnya, bolehlah rajin- rajin tanya Encik Google. Malas lah nak Copy Paste ayat orang lain. Jadi, buat carian sendiri, lebih puas hati. Huh, penat menaip. Cuma nak promosi je. Siapa yang nak beli online sampai Ahmad Green Tea ni depan rumah, boleh beli melalui plaftorm Shopee. Klik sini ye >>> Shopee Malaysia.

Beli banyak untuk jimat caj pengeposan. Tahu masing- masing sibuk. Tak susahkan? Klik- klik, bayar tunggu di rumah. Sampai lah nanti.Beli kat mana tu? Beli kat sini jer >>> Shopee Malaysia. Kalau bekerja dan takut tiada siapa di rumah, boleh je chat kat Shopee. Boleh beli secara peribadi. Nanti ambil di 99Speedmart atau MyNews yang terdekat dengan rumah. Saya guna servis Pgeon Easy Parcel. Mudah jer...

Kalau beli di Shopee Malaysia boleh dapat coins... Coins ni dikumpul dan boleh diguna untuk rebat pada pembelian akan datang. Nak beli kat mana ni? Klik sini jer>>> Shopee Malaysia. Okaylah, sampai di sini sahaja. Beli dalam talain di Shopee sangat selamat dan terjamin. Support saya ye. Baru nak belajar berniaga. Jual apa tu? Ahmad Tea London... Green Tea Pure. Sedap. Terbaik. Klik sini yer>>> Shopee Malaysia...

Ni lah kotak Ahmad Tea Green Tea Pure. Yang ni beza sangat dengan Jasmine ye. Jasmine tu ada yang tak tahan baunya.

Ni kalau beli terus dari website dia. Tengok harga asalnya ye. Ni belum masuk pos lagi.

# Masih belajar berniaga online. Jangan kecam saya ye. Terima kasih semua.

Kenangan Bersama AMAR

Kenangan Bersama AMAR