27 March 2010

Hari Sabtu yang membosankan...

Hmm, hari Sabtu??? Apa nak describe ek??? Tadi bangun pukul 930 pagi. Sebab... malam tadi aku tidur pukul 2 pagi. Layan Facebook. Huhuhu...

Lepas bangun pagi, aku bersarapan la pagi. Hari ni tak ada orang, so aku yang kene buat sarapan pagi. Mula- mula, goreng nugget ayam. Beli kat Carrefour Express kat Bandar Baru Ampang. Then, aku masak (hehehe...) roti goreng potong- potong...

Senang jo masak ek. Hmm, sedap tau. Aku pergi kedai, semuanya tak tahu macam mana nak masak roti telur potong- potong istimewa. Memang sedap sangat- sangat. Kalau anda (perkataan skema) nak rasa, datang la kat rumah aku.

Lepas dah siap masak, kami makan tiga beranak Mak, abah dengan aku. Hari ni Kak Ngah kerja. Hmm, makan bertiga pun sedap. Menu air, nescafe panas. Sedap...

Lepas makan ni la sesi yang paling membosankan apabila aku kene sidai (jemur) kain. Malasnya nak buat kerja rumah. Dah la mesin bahagian kering tu dah rosak. Kenalah perah sendiri sebelum boleh disidai. Erghhhh... Geramnaya dengan mesin basuh kering ni.

Penat... Lepas dah siap, online FB jap. Then, sambung tidur lagi (huish, memang kaki tidur betul la). Dalam tengah hari, Kak Long pun datang, ajak pergi Taman Putra. Jalan- jalan kat Paragon Point jer (mak pergi bukan jalan pun, naik bus RapidKL ku yang tercinta). Hehehe...

Sampai kat sana, Kak Long sibuk nak pergi fotostat buku sekolah Nor'Ain (tu nama anak dia a.k.a anak sedara aku, yang sulung). Kat sana masa tu, tukang kedai tu salah photostat buku terbalik- terbalik. Lepas tu dia marah- marah. Kita orang pun chow la tinggal dia fotostat sendiri. Waktu balik tu baru kita orang collect balik.

Sampai kat Paragon, pergi la jalan- jalan kat The Store. Tak ada apa pun yang seronok. Hmm, lepas tu balik rumah. Memang bosan la hari Sabtu ni. Selebihnya menhadap laptop, online je la sampai sekarang, waktu post ni dipostkan. Selamat berFacebook!!!

No comments:

Kenangan Bersama AMAR

Kenangan Bersama AMAR