28 March 2010

Jom makan tengah hari...

Hehehe... Apa menu lunch anda semua hari ni??? Menu makan tengah hari aku hari ni simple aje. Lauk kacang panjang goreng dengan pedal ayam (tapi lauk ni lain sikit, sebab dia berkuah, so bila makan tak la kering sangat, sebab aku tak boleh makan lauk tak berkuah, jap lagi tercekik, huhuhu), dan ikan tongkol bakar (tapi ini ikan tongkol hitam tau).

Hmm, dah kata ikan bakar ni, kenalah dengan kicap bawang together dengan air assam, Wah, memang GRAND lor. Adoi, ikannya 3 ekor jer, tp yang nak makannya 4 orang. Huhuhu...

Ha, ni mak dah janji pulak nak beli tongkol putih (jenis yang ni isinya agak keras berbanding tonkol hitam). Sedap tau makan ikan bakar, especially dengan air assam dan kicap bawang. Tambah- tambah air assam dan kicap bawang yang mak aku buat. Hehehe... Kicapnya yang paling better pakai kicap Cap Kipas Udang. Paling GRAND!!!

Kalau makan ikan bakar ni, teringat masa kat Taman Negara punya ekspidisi dulu. Masa tu kami semua budak Pengursan Pelancongan bermalam di Pulau Tat, yang berlokasi di sebahagian sungai di tepi lurahan Taman Negara (pintu masuk Kuala Tahan yer). Hehehe.

Masa tu, menunya ikan tuka (ke chuka), ikan pacu, ikan talapia, sosej, ayam perapan dan nasi goreng kampung. Hehehe.. Kira macam BBQ dinner la. Menu ni disediakan oleh pihak pengurus aktiviti, Jenut Holidays, Taman Negara Specialist. Memang hebat la menunya. Bermalam di Pulau Tat juga satu pengalaman yang sangat seronok dan tidak boleh dilupakan.

Ha, kalau nak minta tolong arrangement untuk percutian korang kat Taman Negara, boleh la contact denga Jenut Holidays, En. Meor di emel meor2709@yahoo.com. Promote la nama aku sekali yer. Hehehe...

P/S: Kenyang, nak solat dan berehat.

No comments:

Kenangan Bersama AMAR

Kenangan Bersama AMAR