20 February 2011

Contest "Owh, So Wonderful!" by Sophie Al-Yahya

Assalamualaikum wbth dan salam 1Malaysia...

Malam Minggu ni lepak- lepak je online lepas tengok cerekarama Sudu & Garfu... Dari blog ke blog, jumpa pula ada contest ni... Jadi nak try join la... Mana tahu ada rezeki... Kenyang perut... Hehehehe...

Nak join? Masih sempat lagi ni... Ada berbaki beberapa jam sahaja lagi... Ha, klik kat sini yer...




Ha, ini lah gambar yang saya dah select untuk join contest kali ni...

"We are Roommate. Owh, So Wonderful!"




(Aku- berbaju ungu, Umar, berbaju hijau, Wan DHK a.k.a Fakhrul Azuwan- berbaju kuning)




Gambar ini adalah kenangan terakhir kami semasa minggu akhir pada semester akhir di Politeknik Sultan Idris Shah, Selangor. Dalam bilik yang luas, hanya kami ditakdirkan sebagai teman sebilik. Paling atas di aras 4, paling jauh di hujung penjuru kamsis dan paling syahdu di tepi pantai Sungai Lang.

Teringat masa ni, masing- masing sibuk ulangkaji untuk final exam. Suasana amat tegang dengan masing- masing menghadap buku 24 jam (macam tak caya lelaki baca buku?)... Tiba- tiba elektrik putus, apa lagi, terus planning kelaur dari poli then gerak ke pantai BNO. Apalagi, buku semua ditinggalkan dan masing- masing melayan Mee Udang BNO. Wah, sedapnya...

Sempat lagi kami bergambar sakan. Masing- masing nampak happy sangat dapat hilangkan stress exam. Sampai habis jugak la bateri kamera asyik duk snap aja. Sebelum balik, singgah jap kat rumah nelayan pantai, tengok- tengok umpan dan hasil tangkapan laut... Opps... Dah pukul 7!!! Habis la kami sebab masuk lewat ke kamsis, mesti kena tahan ngan guard. Lepas berhenti kat guard, akak tu pun kata. "Okay, budak semester akhir!".... Yes, kami selamat...

Esoknya pula hari yang paling memberi kesan dalam hati setiap seorang dari kami bertiga iaitu makan luar terakhir sebelum masing- masing tamat diploma dan membawa haluan sendiri. Kitorang makan besar masa tu kat KFC Sunga Besar. Seronoknya... Dan yang paling istimewa, kitaorang ada pilih satu kek sempena meraikan perpisahan kami ni dan atas kek tu ada tulis, "Friendship Forever".... Itulah kenangan yang paling tak boleh dilupakan... "We are Roommate. Owh, So Wonderful!"




Buat kawan- kawan aku yang nak join, masih sempat ni... Jom- jom...


p/s: Jangan ingat perempuan je mengenang persahabatan, lelaki pun sama juga, kadang- kadang lebih dari perempuan... Persahabatan yang kekal abadi ialah persahabatan yang menjadikan Allah swt sebagai paksi persahabatan itu bertapak...

 "Ukhwah fillahi, abadan abada" ~ Ukhwah kerana Allah swt, berkekalan selama- lamanya...


9 comments:

++ aD[d] ++ said...

ala wan..kne buat ke?

Riduan said...

Add, hahahaha... Aku saje nak join... Mana tahu ada rezeki... Menang cokelat... Ko tak nak ker? huhuhuuh

Sophie Al-yahya said...

so sweet friendship korang.

wonderful. noted. thanks for joining & good luck =)

Riduan said...

Thanks SAY... Hope ada jugak wakil2 lelaki menang yer nanti...

Ha... Sweet dream~~~

++ aD[d] ++ said...

wannn~ aku xsempat nk join...aku bc smlm pun via hp..smlm xpon9 pun...sob..sob..sob..

Nabila Shah said...

good luckkk yaww.

Riduan said...

Add: yeker? Bersabar lah ek? Toksay duk sob sob la bagai... Eh, Streamyx ko pun meragam ker? huhuhu...


Nabila Shah: Thanks. Awak masuk jugak ker? Kalau yer, good luck to u too k...

Nabila Shah said...

Nopeyyy. Here to wish u la.

Riduan said...

yeker? nape tak masuk jer? hahahaha... boleh terjah2 gak...

Kenangan Bersama AMAR

Kenangan Bersama AMAR