Tuesday, March 22, 2011

Program Adik- Adikku Musim ke- 2

Assalamualaikum wbth dan salam 1Ukhwah 1Ummah. Dua tiga hari kebelakangan terasa berdebar semacam saja, tapi malam ini, semua debaran tu dah berakhir. Alhamdulillah, lega rasanya. Eh, debaran apa pula ya? Ha, tulah debaran program TV realiti kanak- kanak berunsurkan Islam, Adik- Adikku musim ke-2. Wah, berjaya sungguh rancangan terbitan JAKIM yang ditayangkan di TV1 ni.

Okaylah, dipendekkan cerita, sebentar tadi adalah pertandingan akhir Adik- Adikku musim ke-2. Seramai 7 orang peserta akhir menyampaikan pidato masing- masing setelah melepasi peringkat separuh akhir sebelumnya. Wah, hebat Adik- Adikku ni. Selama 2jam bersiaran dari pukul 9 malam dibawakan khas dari Pusat Konvensyen Putrajaya, Putrajaya, Adik- Adikku berlangsung dengan penuh gilang- gemilang.

Dipendekkan cerita, inilah senarai pemenang- pemenang Adik- Adikku musim ke-2 tahun 2011. Tahniah buat adik- adik semua.

Tempat Pertama

Adik Munir (Muhammad Amirul Munir Azlin)

Tempat ke-2

Adik Siha (Syafiqah Fasiha Ahmad Safri)

dan Tempat ke-3

Adik Zaid (Zaid Najmuddin Zul Akmal)

Dan sekalung tahniah juga buat Rais dan para Murabbi sekalian. Tahniah atas kejayaan "permata- permata" bimbingan anda. Antara para Murabbi dan Rais ialah:

Rais Farihin Abdul Fattah

Murabbi Ustaz Mohd Zamri Bin  Mohd Zainuldin

Murabbi Ustaz Ameer Azeezy Tuan Abdullah

Murabbi Ustazah Asni Abu Mansor

Murabbi Ustaz Ahmad Badrul Sani Baharudin

Tahniah buat semua yang terlibat terutamanya JAKIM, RTM , Rais dan para Murabbi, serta masyarakat sekalian yang menyokong rancangan Adik- Adikku, semoga kita sama- sama beroleh manfaat dan diberkati oleh Illahi. Amin~~

p/s: Semuanya dah Mantop!, cuma yang buat spoil ialah ketika diajukan soalan spontan. Ramai dari adik- adik yang gagal menjawab walaupun soalan tersebut sangat mudah, sekaligus menampakkan kecetekan peserta berfikir dengan kreatif dan menyebabkan ada yang beranggapan pidato yang disampaikan hanyalah hafalan semata- mata tanpa ada pemahaman. Semoga pada musim akan datang, perkara ini mampu ditekankan.

Kredit gambar Laman Web JAKIM

2 comments:

Henry Zackery said...

bagus budak2 sekarang nie ikut program macam nie.. teruskan usaha anda :)

Riduan said...

Betul2 tu... Semoga dah besar nanti diorang tak berubah la hendaknya.... Ameen...

Kenangan Bersama AMAR

Kenangan Bersama AMAR