Friday, April 1, 2011

Hari Terakhir di JPNM Putrajaya


Assalamualaikum wbth. Semalam, Khamis 31 Mac 2011 merupakan hari terakhir saya berkhidmat sebagai Pembantu Pendaftaran di JPNM Putrajaya. Eh, dah berhenti ker? Ha, bukanlah. Sebenarnya, saya telah diberi penempatan baru @ hakiki selepas penempatan sementara di JPNM Putrajaya berakhir hari ini. Mulai 4 April nanti, saya akan memualakan tugas di tempat baru iaitu di JPN Daerah Kecil Sungai Siput (U), Perak. Kredit gambar to bro. Azlan. Maafla, ambil gambar tanpa minta izin.
Jadi, dulu semalam (Rabu), pihak Unit mengambil sedikit inisiatif untuk meraikan kami yang akan ditempatkan ditempat yang baharu. Majlisnya ringkas sahaja, PTD kami memberi ucapan diikuti KP38, dan terakhir ucapan dari saya mewakili rakan- rakan yang bakal berpindah. Selesai, kami bergambar kenang- kenangan satu Unit. Lepas tu, masing- masing membasahkan tekak dengan teh-o dan kopi panas. Walaupun ringkas, tapi cukup bermakna. Ops, lupalah pulak. Lepas ucapan tu ada sedikit pengampaian cenderahati kenang- kenangan dari PTD kami. So, sweet. Begitulah berakhirnya legasi saya di JPNM Putrajaya. Semoga akan lebih sukses di tempat yang baharu, JPN Daerah Kecil Sungai Siput (U), Perak.

Penyampaian cenderahati kenang- kenangan oleh PTD


Hadiah daripada Unit


Table clock yang nice dan istimewa


Diambil pada 4.50 petang, 31 Mac 2011


p/s: terlalu banyak kenangan pahit dan manis semasa di sini. Peluang untuk mengenali perangai manusia yang rencam menjadi pengalaman diri paling berharga yang akan sentiasa disisip rapi dalam ingatan, sebagai panduan, sebagai teman, untuk mengenali siapa diri ini dan mengemudi perjalanan sehari- hari.

2 comments:

++ aD[d] ++ said...

huaa....wan...gudluck ye ditmpat baru...

Riduan said...

Terima kasih Add banyak2... Wish me okay kat sini yer...

Kenangan Bersama AMAR

Kenangan Bersama AMAR