08 September 2012

Alahai Maxis Broadband SKMM

Assalamualaikum wbth dan Salam 1Malaysia. Apa khabar semua? Harap- harap sihat Alhamdulillah hendaknya. Semoga kehidupan kita sama- sama mendapat keberkatan dari Illahi. Seperti yang semua maklum, Syawal kini sudah hampir ke penghujungnya. Namun, sudah sempurnakah Puasa sunat 6 hari kita? Alahai, sekadar mengingatkan diri sendiri yang tak mula- mula lagi berpuasa.

Minggu ini adalah minggu yang amat stress dan meletihkan. Maklum sajalah, berpindah temapt kerja ke tempat baru. Segalanya perlu dipersiapkan kerana segalanya baru. Pejabat baru, perabot baru, workstation baru, perisian baru, malah semua komputer- kimputer kami pun terbaru. Windows 7 lagi OS nya. Alhamdulillah. Perpindahan ni hanya bersifat sementara waktu sahaja. Sampai masa nanti, kembalilah saya ke tempat bertugas lama. Okay. 

Nak umumkan advance sikit daripada perasmian. Hahaha. Berkenaan tempat kerja baru saya ni. Okay. Namanya ialah JPN UTC Pudu Sentral. Pejabat Jabatan Pendaftaran Negara cawangan UTC ni terletak di Pusat Transformasi Bandar (UTC), aras 2, Pudu Sentral, Jalan Pudu, Kuala Lumpur. Kalau nak akses ke sini pun sangat mudah. Ambil LRT aliran Ampang dan berhenti di stesen Plaza Rakyat (bukan Pudu yer sebab ramai keliru stesen Pudu dengan Puduraya).  Kalau ada masa, boleh la berjumpa dengan saya nanti yer.

Okay, sekarang nak berbalik ke tajuk entri ni. Khamis lepas saya ada buat satu aduan kepada pihak Maxis berkaitan kegagalan sistem jalur lebar (broadband) SKMM Maxis ni. Selepas dah puas mengadu, pihak Maxis pun berjanji akan follow up semula dengan saya dalam tempoh 1 hari sama ada dengan memanggil semula ataupun SMS. Namun, masa berlalu, saya langsung tak menerima apa- apa jawapan. Pagi ini, saya sekali lagi menghubungi call centre Maxis. Tapi bila verifikasi dibuat, tiba- tiba je saya diberitahu nombor tersebut bukan didaftarkan atas nama saya. Angin satu badan. Apasal la nak tanya itu ini. Yang hairannya, semlam lepas pula masa buat report. Tak pula ditanya siapa nama bagai.

Sakit je hati. Kali ni saya tegas. Dahlah nak call contact centre kena caj panggilan, mahal pula tu. Lepas tu nak hold customer lama- lama. Very very BAD SERVICE MAXIS!!! Panas hati saya belum cukup hilang lagi. Tak suka betul. Last, dia call saya, pastu suruh buat itu ini. Mujur ada 2 handphone, boleh la buat 2 kerja. Kalau tak, mampus la kau. Huh! So, kita tunggu Isnin ni sebab dia janji akan call saya Isnin ni, petang... Jaga baik kalau kau tak telefon aku nanti. MAXIS oh MAXIS... Makan duit orang laju jer, tapi bila nak jaga hati customer, hampeh!

# Marah bercampur geram plus minus stress... Nasib la ko budak dapat customer macam aku pagi- pagi ni...

:: JOM KONGSI ::

Kenangan Bersama AMAR

Kenangan Bersama AMAR